Sider

Program 2022

  Program Zoologisk forening Sørlandsavdelingen 

Høst 2022/ Vår 2023 


Alle innemøter holdes i lokalene til Kristiansand Dykkerklubb kl. 18:30 om ikke annet er oppgitt.


01-02 Oktober – Marin tur til Randøya. Plass til 4 overnattingsgjester

  • Første helga i oktober er det duket for ny marin helg på Randøya. Vi tar en titt på hva som befinner seg under havoverflaten, og setter ut ruser dagen før så vi kan ta en titt og studere fangsten i akvarium. Det er også mulig å snorkle eller dykke hvis noen måtte ønske det. Det meste vil skje på lørdagen, men det vil også bli muligheter for overnatting. Det er kun 4 sengeplasser på hytta så gi beskjed til Asbjørn (970 64 081) om du vil bli over til søndagen. Vi møter opp i Kongshavn kl. 10(?) og blir kjørt over med båt til øya. Arrangementet vil vare til rundt 16(?) og det vil da bli mulighet for transport tilbake til fastlandet. Vel møtt!


20 Oktober – Snakkis i Snikkis 

  • Zoologisk forening disponerer en hytte i Snikkedalen som er et fint samlingspunkt for foreningsmedlemmene. Siden mange av oss er glad i det sosiale blir det mulighet for å treffes en kveld i hytta når høsten kryper på, og høre om historier og opplevelser fra sommeren som har vært. Vel møtt!


13 November – Høsttur med Arve. Kommer med info

  • Arve inviterer oss igjen ut i de dype skoger i høstværet hvor vi tar en titt på det som måtte befinne seg der. Arve er en utrolig dyktig filmfotograf og forteller, og turene hans er fylt av morsomme historier og interessante observasjoner. Det blir nok også en liten kaffepause rundt bålet, så ta med pinnebrød eller noe snæks og drikke. Husk godt med klær da det kan være kaldt. Og ta med deg kameraet hvis det blir fint vær!


Ei gang i slutten av november – Snekkerverksted i garasjen til Jan Ivar. 

  • Jan Ivar er en dyktig snekker, og vi kjører i gang et snekkerverksted i garasjen hans! Her blir det muligheter for å lage fuglekasser som vil gi fuglene et fint hjem til våren. Vi må vite hvor mye materialer som trengs, og det er begrenset plass i garasjen, så vil du være med så gi beskjed til Jan Ivar (915 73 044) en uke før. Max 5 stk.


07 Desember – Oldinger og andre raringer i Skagerrakdypet – vårt nærmeste dyphavsøkosystem

  • Vi får besøk av Odd Aksel Bergstad som vil fortelle om dyphavsøkosystemet vårt i Skagerrak. Møt opp og få med deg et utrolig spennende foredrag fra en dyktig foredragsholder! Odd Aksel har tidligere jobbet for Havforskningsinstituttet og har flere års erfaring med marin forskning. Vi gleder oss til å høre hva han skal fortelle om de store dyp rett ute i bakhagen vår! Vel møtt!


11 Januar – Villmarksglimt

  • Jan Thomassen inviterer til besøk til Villmarksglimt i Vennesla. Her kan man finne en fantastisk flott samling med gjenstander både fra natur og kultur, og utstoppede dyr. Vel møtt!



18 Januar – Årsmøte

  • Årsmøte i zoologisk forening går av stabelen i januar, og som vanlig inviterer vi til rekemåltid med godt tilbehør! Vi går igjennom de vanlige postene (årsberetning, regnskap, valg), og avslutter med høydepunktet for kvelden, Hildes bildekavalkade!


15. Februar – Foredrag fra foreningsmedlemmer (foto og film)

  • Vi er heldige og har mange dyktige medlemmer i foreningen som har med kameraet på tur! Hvis du vil la deg inspirere og høre om noen av de dyktige foreningsmedlemmenes historier og bildeserier eller filmsnutter fra turer de har vært på, så møt opp!  


11-12 Mars – Før fuglene kommer (Randøya)

  • Vi samler oss på Randøya, før fuglene kommer, og sørger for at de får en ren og ryddig strandsone å krafse rundt i før hekketiden begynner. Før fuglene kommer har som mål å rydde viktige hekkeområder for marin forsøpling før hekketiden starter, og etter fuglene trekker videre. Prosjektet koordineres av Hold Norge Rent i samarbeid med Statens naturoppsyn og Norsk Ornitologisk Forening. Det blir mulighet for overnatting for de som måtte ønske det, men det er begrenset plass (påmelding til Asbjørn Lie, 970 64 081).


Ei gang i April – Orreleik 

  • Et av vårens vakreste eventyr finner sted langt uddi skauen. NZF stiller med turleder, og ferden går til de indre skoger hvor årets orreleik venter. Overnatting i sovepose (i hytte? gapahuk?), med bålplass og i idylliske omgivelser (men husk; det kan bli kaldt!). Vi informerer når det nærmer seg og det er funnet en plass hvor føggelen leker.


















ANDRE AKTIVITETER:

 

SLÅTTEMARKSPROSJEKTENE

Skjøtsel av slåtteengene fortsetter som i fjor i Holskogen, Vågsbygd, på Flekkerøya og Østre- Randøya. I år blir det litt endringer i prosjektene, og vi holder et møte til våren om hva som vil skje videre. Planen er å gjøre opp økonomien for tidligere år, og at vi fra i år foretar sluttoppgjør årvis. Hyggelig å delta i arbeidet med å ta vare på biologisk mangfold – ved å restaurere og drifte flotte blomsterenger med et rikt biologisk mangfold. Kontaktperson: Asbjørn Lie  asbjorn.lie@uia.no

 

KARTLEGGING AV ARTER

Det tverrfaglige kartleggingsprosjektet, støttet av SABIMA, hvor vi kartlegger alt fra planter, sopp til fugler insekter, vi har både marin kartlegging med strandnottrekk. Vil du bli med kontakt med Asbjørn på asbjorn.lie@uia.no. Herpetilkartlegging (reptiler og amfibier) er en del av prosjektet, men her er Beate Strøm Johansen kontakt: beate.johansen@uia.no

 FORENINGSHYTTENE

Zoologisk forening er ingen stor ressurs hva gjelder jordisk gods, men har underlig nok - i tillegg til en kaffitrakter og et knippe flaggermusdetektorer – også et par hyggelige eiendommer til disposisjon! Disse brukes til aktiviteter i foreningsregi og disponeres f.ø. av medlemmene til zoologiske turer!

 

Den første eiendommen vi fikk bruksrett til, er Snikkedalen sør i ytre Drangsvann i Randesund. Denne ligger bare 500m fra Rona senter, og brukes til uformelle onsdagstreff fastsatt etter innfallsmetoden. Her er for sludring og kaffi viktige ingredienser, dugnad viktig nødvendighet! Snikkis er dessuten åsted for en usømmelig mengde bilder av småfugl og ekorn (som besøker hva som er en av byens best betjente fóringsplasser). Fuglefóring og fotografering styres av Bjørn Vidar Olson, så pip til han dersom du trenger slot-tid for beste fotoplass! Kaffitreffene bestyres av Tor Kviljo; ta kontakt for varsling ved neste snikkis!!   

 

I tillegg til Snikkedalen, så deler NZF, NOF & botanisk forening på en hytte på Randøya! Denne perlen er glimrende for foreningsaktiviteter med utgangspunkt i skjærgården. Det er mulig å leie hytta for betalende medlemmer. Kontakt Hilde Skiffard for eventuelt lån av hytten. 

 

STYRET BESTÅR I 2019 AV:

Styreleder Ann-Elin Synnes (932 03 914)                 Nestleder Asbjørn Lie (970 64 081)

Styremedlem Kåre Syvertsen (905 76 048)             Styremedlem Maria Sørlie (413 94 335)

Kasserer Nils Arnt Nilsen (926 41 204)                    Styremedlem Jan-Ivar Eeg (915 73 044)

              


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar