Artsobservasjoner

torsdag 24. oktober 2024

Program høsten 2024 til tidlig vår 2025

 Her er endelig det nye programmet vårt på plass her på bloggen også!


Program Norsk zoologisk forening Sørlandsavdelingen

        høst 2024 – vår 2025

Med forbehold om endringer

 

Tirsdag 08. oktober – Snakkis i Snikkis

Zoologisk forening disponerer en hytte i Snikkedalen som er et fint samlingspunkt for foreningsmedlemmene. Siden mange av oss er glad i det sosiale blir det mulighet for å treffes en kveld i hytta og høre om historier og opplevelser om alt mellom himmel og jord. Vel møtt!

 

Onsdag 09. oktober – Innemøte

Foredrag med Molly Reamon om stillehavsøsters. Mer info kommer.

 

Søndag 20. oktober – Høsttur med Arve Henriksen og Arvid Kvarenes

Vi tar en koselig høsttur i skauen i hjemtraktene til Arvid Kvarenes. Her kan vi besøke bl.a. dyrefôringsplasser brukt av fotografer, et gammelt bjønnestille og grevlinghi. Ta med bålmat, sittepute og noe varmt i termosen. Oppmøte i Kystveien 814 kl. 10:30. Det er også mulig å parkere på parkeringsplassen på Kvarodden like i nærheten.

 

Tirsdag 22. oktober - Innemøte

Foredrag med Tor Punsvik om sau i høyfjellsøkologien. Mer info kommer.

 

Onsdag 20. november - Foredrag med Øystein Wiik

Foredrag med den renommerte polarforskeren Øystein Wiik. Tittel: Hva skjer med isbjørnen når klimaet endrer seg? Foredrag med vekt på forskning illustrert med bilder fra Svalbard.

 

Onsdag 04. desember – Julebord/Bysnikkis

Bli med på julebord på Skagen pub!

 

Onsdag 29. januar - Årsmøte

Årsmøte i zoologisk forening går av stabelen i januar, og som vanlig inviterer vi til rekemåltid med godt tilbehør! Vi går igjennom de vanlige postene (årsberetning, regnskap, valg), og avslutter med høydepunktet for kvelden, Hildes bildekavalkade!

 

Onsdag 12. februar – Småforedrag med NZFs egne

Vi er heldige og har mange dyktige medlemmer i foreningen som har med kameraet på tur! Hvis du vil la deg inspirere og høre om noen av de dyktige foreningsmedlemmenes historier og bildeserier eller filmsnutter fra turer de har vært på, så møt opp!

 

Søndag 16. februar - Lavvotur med Jan Thomassen fra Villmarksglimt

Tur til leirplassen til Jan Thomassen i Vennesla. Oppmøte ved lokalene til hundeklubben kl. 11. Husk gode og varme klær og sko, sitteunderlag, noe varmt i termosen og bålmat! Værforbehold: blir det for mye snø finner vi en annen dag for turen :D

 

Søndag 16. mars – Før fuglene kommer

Vi samler oss i Kjosbukta før fuglene kommer, og sørger for at de får en ren og ryddig strandsone å krafse rundt i før hekketiden begynner. Før fuglene kommer har som mål å rydde viktige hekkeområder for marin forsøpling før hekketiden starter, og etter fuglene trekker videre. Prosjektet koordineres av Hold Norge Rent i samarbeid med Statens naturoppsyn og Norsk Ornitologisk Forening. Mer info kommer.

  

Innemøtene vil bli holdt i Kristiansand Dykkerklubbs lokaler (Myrbakken 3, 4621 Kristiansand) kl. 18:30 hvis ikke annen info er oppgitt.

 

Følg oss på Facebook og Instagram 😊


 

ANDRE AKTIVITETER:

 

SLÅTTEMARKSPROSJEKTENE

Skjøtsel av slåtteengene fortsetter som i fjor i Holskogen, Vågsbygd, på Flekkerøya og Østre Randøya. Hyggelig å delta i arbeidet med å ta vare på biologisk mangfold ved å restaurere og drifte flotte blomsterenger med et rikt biologisk mangfold. Her er det også mulighet for å ta med seg mat og drikke og slå av en prat mellom slagene. Kontaktperson: Asbjørn Lie  asbjorn.lie@uia.no

 

KARTLEGGING AV ARTER

Det tverrfaglige kartleggingsprosjektet, støttet av SABIMA, hvor vi kartlegger alt fra planter, sopp til fugler insekter, vi har både marin kartlegging med strandnottrekk. Vil du bli med kontakt med Asbjørn på asbjorn.lie@uia.no. Herpetilkartlegging (reptiler og amfibier) er en del av prosjektet, men her er Beate Strøm Johansen kontakt: beate.johansen@uia.no

 

NB! Vi kommer til å søke på disse prosjektene, så nærmere info kommer!

 FORENINGSHYTTENE

Zoologisk forening er ingen stor ressurs hva gjelder jordisk gods, men har underlig nok - i tillegg til en kaffetrakter og et knippe flaggermusdetektorer – også et par hyggelige eiendommer til disposisjon! Disse brukes til aktiviteter i foreningsregi og disponeres f.ø. av medlemmene til zoologiske turer!

 

Den første eiendommen vi fikk bruksrett til, er Snikkedalen sør i ytre Drangsvann i Randesund. Denne ligger bare 500m fra Rona senter, og brukes til uformelle onsdagstreff fastsatt etter innfallsmetoden. Her er for sludring og kaffe viktige ingredienser, dugnad viktig nødvendighet! Snikkis er dessuten åsted for en usømmelig mengde bilder av småfugl og ekorn (som besøker hva som er en av byens best betjente fóringsplasser). Fuglefóring og fotografering styres av Bjørn Vidar Olson, så pip til han dersom du trenger slot-tid for beste fotoplass! Kaffetreffene bestyres av Tor Kviljo; ta kontakt for varsling ved neste snikkis!!   

 

I tillegg til Snikkedalen, så deler NZF, NOF & botanisk forening på en hytte på Randøya! Denne perlen er glimrende for foreningsaktiviteter med utgangspunkt i skjærgården. Det er mulig å leie hytta for betalende medlemmer. Kontakt Hilde Skiffard for eventuelt lån av hytta.

 

STYRET BESTÅR I 2024 AV:

Styreleder Maria Sørlie (413 94 335)                      Nestleder Asbjørn Lie (970 64 081)

Styremedlem Kåre Syvertsen (905 76 048)             Styremedlem Jan-Ivar Eeg (915 73 044)

Kasserer Nils Arnt Nilsen (926 41 204)                    Styremedlem Martin F Andersen (952 67 194)