Artsobservasjoner

mandag 10. oktober 2011

PROGRAM 2011-2012

 
Norsk Zoologisk Forening – Sørlandsavdelingen!
Program – høst & vinter & vår etc 2011 - 2012

Tirsd. 27/9 For å forberede oss til en lang & grusom vinter, har vi engasjert to av våre mest landflyktige kvinner og bedt dem fortelle om de siste utenlandsopphold! Vi får gløtt fra Sør Afrika hvor Janicke Nicolaisen har ledet Land Roveren innover savannene på jakt etter leoparder & løver, og så ti tusen kilometer i motsatt retning hvor Hilde Skiffard på klaprende sandaler har lagt de greske øyene Sifnos, Milos og Paros for (under) sine føtter på jakt etter kultur & natur!

Onsd. 28/9 Slåttedag på Flekkerøy! Under oppsyn av Asbjørn skal vi igjen skjøtte naturområdet i Beltevika (på vei til militærområdet) til fordel for insektfaunaen! Slått & rydding står på programmet. Pensjonistoppstart allerede fra kl 16.00, mens andre kommer når de kan! Ring Asbjørn om du trenger veibeskrivelse!

Onsd. 19/10 Fellesmøte med fjærfeforbundet (NOF); Langttrekkende telefotograf Odd Kindberg har denne gang lagt Extremadura (i de spanske fjelde, og laaangt unna Espressomaskinene!) inn på minnekortene! Forvent lynkurs i småfuglogi så vel som skånselsløs skildring av naturherlighetene i de sørspanske alpe!

Tirsd. 25/10 Til 80 grader nord! I trygg forvissning om at man ikke gikk glipp av sommer på Sørlandet, la (store deler av) Styret denne gang ferien til den pensjonerte redningsskøyta Ulla Rinmann og et tokt til kystområdene nord og vest på Svalbard! Boksemat, sjøsykepiller, isbjørn, fangststasjoner, Danskøya, isfjell og en Canon 5D-II død i bølgene er nøkkelord fra denne turen!

Sønd. 13/11 Med bare noen få timer dagslys sånn midt på dagen, må helgene brukes med omhu! Intet bedre enn å bli med vår faste Skauleder, Bjørn Haugerud på høsttur udi naturen sånn rett før det stenges ned for vinteren! Ta med kaffikopp, kikkert og solid fottøy for en heerlig tur til det beste av lokalnaturen vår! Oppmøte på Essostasjonen v/Krossen kl. 10.00

Tirsd. 22/11 I beverens rike! Enda en gang er vi heldige og har fått røykt ut Arve Henriksen til å fortelle og vise film fra beverens rike. Få har tålmodigheten og naturkunnskapen som skal til for å komme innpå og få gjort den type opptak av ville dyr som Arve skal vise oss, og som har gitt han innpass i NRK’s ”Ut i naturen”! Opptakene vi skal se denne gangen, utgjør en naturlig fortsettelse av den beverfilmen vi har sett tidligere, og Arve vil kommentere og svarer på spørsmål underveis! Gled dere til nærbilder av det beste av sørlandsnaturen!

Tirsd. 17/1 Årsmøte!! Dei faste postane (valg, årsberetning, hvem-har-stukket-av-med
-kassa etc!), tradisjonell julemat (Ræger!), årskavalkade (Husk å levere bilder
til Hilde før 1/1/12!) og kanskje no mer. PÅMELDING senest ei veke før!!

Onsd. 22/2 Det Eldar Wrånes ikke vet om natur & dyreliv, er ikke verd å vite, og det er ikke så rent få avkroker på planeten han har besøkt for å dyrke pippologien. Denne gang er det fuglelivet i de heelt nordlige egne - Svalbard som står på timeplanen! Selvfølgelig har han vært der også en rekke ganger, så forvent et kaldt men hjertelig billedgufs fra nord! Fellesmøte med NOF!

Onsd. 14/3* NOF og Biofoto arrangerer bilderedigeringskurs! Mange har bruk for å lære litt om både redigering og formatering av bildene sine, og NOF har fått Biofoto, til å kjøre et enkelt kurs om det viktigste! Kurset er for NOF medlemmer, men ved ledige plasser kan NZF’ere hive seg på! * Dato ikke avklart; det KAN hende kurset kjøres i 16/11 2011 isteden!, følg med på bloggen for info!

Tirsd. 20/3 Donau!! Litt østpå renner det ei elv som visstnok er mye digrere enn Otra. Dette ville Asbjørn se på ved selvsyn, og med 500mm’en strittende opp av håndbagasjen gikk turen til Romania og Donaudeltaet, som dannes hvor elva munner ut i Svartehavet (som visstnok er enda større enn Venneslafjorden). Som andre store deltaområder er også Donaudeltaet en magnet for fugl, så forvent mange og flotte bilder av svarthalset Donaupippipp og og andre sjeldenheter! Fellesmøte med eggsentralen/NOF!

Lørd-sønd 21-22/4 Barnegruppa sin orreleik!! I vårt mest utspekulerte forsøk på kapring av nye juniormedlemmer, så tar Lars Jøran Sundsdal igjen til skogs med grillpølser, sovepose med barnåler i og løfte om rystende naturopplevelser som agn for de minste! Frivillige kan påmeldes til Lars Jøran minst ei veke før!

Lørd-sønd 28-29/4 Gammelgruppa sin orreleik!! Selv om vi har sett d før er orreleik en uslåelig start på den orn’klie våren!! (nesten ikke til å tro d en gang skal bli vår igjen her jeg sitter og skriver dette en beksvart septemberkveld!). Og skaufar Bjørn Haugerud har alltid laget den fineste barhytta west for oggevatn!, så hyggelig bålkveld og fet orreleik venter! PÅMELDING minst ei veke før til Bjørn, som har mobilen på av og til, men høreapparatet på noe sjeldnere…

Alle møtene holdes på Agder naturmuseum kl 18.30 dersom ikke annet er nevnt!

Barnegruppa! Flere aktiviteter kommer, men er ikke ”spikret” enda! Følg med på bloggen http://zoologisk.blogspot.com/ for info om når barnevennlige aktiviteter går av stabelen!!!

På alle NZF møtene er det tid i pausen for medlemmenes ”femminuttere!”; miniforedrag eller bilder av noe du vil dele med oss, eller spesielle ting du har filmet eller fotografert! Kom frem!

Andre aktiviteter!!! Ut over det som er nevnt over, så er høsten tid for Snikkedalstreffene! Ca annenhver uke treffes frittgående medlemmer på Snikkedalen foreningshytte i Randesund for kaffi & sladder, planlegging av turer & aktiviteter. På dagtid er hytta populær for fuglefotografering; spesielt tilrettelagte fotoposisjoner og en hensynsløs fugleforingsaktivitet i regi av Bjørn Vidar Olson gir gode muligheter for den makelig anlagte fotograf! Ta kontakt med BVO eller Kviljo for info og neste snikkis!

Hildeturene! Hilde Skiffard arrangerer hver vinter en eller to helgeturer til foreningens feltstasjoner på Lista!! Strandvandringer, socialt, kortspell og fuglefotografering er knappest til å unngå på disse livsviktige pustehullene i den kjipeste av de sørlandske årstider!! Ta kontakt med Hilde pr mail
( hskiffard@hotmail.com ) for info om når & hva & påmelding/plass om du vil være med!

Flaggermus! Til våren starter vi opp flaggermuskartlegging i Kristiansand kommune og på utvalgte lokaliteter ut over dette. Vi har kjøpt inn 7 detektorer, som nå er til utprøving på tampen av sesongen. Disse er superlette å bruke, og gir grunnlag for å kjøre lydanalyse på en vanlig PC for identifikasjon av arter - fett! Det blir mer om dette utover våren, men har du lyst til å vite mer eller allerede nå vet at du vil være med på en spennende naturkartlegging, så ta kontakt med Tor på et av møtene!

Styret består fra valget 2011 av;

Leder Tor Kviljo (tlf. 95244812) Nestleder Lars Jøran Sundsdal (93258697)
Styremedlem Asbjørn Lie (97064081) Styremedlem Janicke Nicolaisen (48217322)
Styremedlem Hilde Skiffard (90652129) Styremedlem Bjørn Haugerud (91670665)
Kasserer Nils Arnt Nilsen (92641204)

Snailmail: NZF Sørlandsavdelingen v/Nils Arnt Nilsen, Teglverksvei 30, 4632 KRISTIANSAND
Hovedforeningens nettside: http://www.zoologi.no Lokalt treffes vi på http://zoologisk.blogspot.com !!!

Ingen kommentarer: