Artsobservasjoner

tirsdag 17. september 2013

Workshop om Sørlandsmoser på Agder naturmuseum i helga 20.-22. september 2013

Når man er ute i naturen treffer man på uventede ting, her en slettsnok som blir behørig fotografert og studert. 
Nærkontakt med slettsnoken.Slettsnoken fant vi på Hidra utenfor Flekkefjord søndag 21. juli i år på Agder naturmuseums Workshop om Sørlandsmoser.
Almehårstjerne er en sjelden og truet mose som vi fant på ei gammel ask i Lyngdal. Denne helga fortsetter vi med ei ny økt. Denne gang i Kristiansand med gode foredrag, ekskursjoner. Det er enda ledig plass så meld deg på i dag til  Asbjørn på: kristiansand.kommune.no. Se programmet nedenfor:
 
 
Program Workshop om Sørlandsmoser Kristiansand 20-22. september 2013
Sted: Agder naturmuseum, Gimleveien 23, Gimle gård
Fredag 20. september 2013 kl 18.00
Kort oppsummering av Workshopens første del. Asbjørn Lie viser en liten lysbildeserie fra ekskursjonen til Flekkefjord i 19.-21. juli.
Vi fortsetter med tre foredrag:
Kell Damsholt «Levermosser i Norden og på Grønland».
Kell Damsholt har i en 35-40 års periode undervist botanikkstudenter ved Københavns universitet i plantekunnskap og bryologi. Han har tilbrakt 8-9 somre på Grønland, hvor han spesielt har samlet inn levermoser. Arbeidet på Grønland førte til et samarbeid med avdøde professor R. M. Schuster, Mass., USA. De hadde tre ekspedisjoner sammen på Grønland og han har hatt to studieopphold i USA for bearbeiding og manuskriptskriving. Kell har vært formann i Nordisk bryologisk forening i mange år, og er flittig deltager på NBFs årlige møter og ekskursjoner i Norden.  
Kell har utgitt floraer om levermoser i Norden og på Grønland.
Kristian Hassel vil holde et foredrag om bladmosene våre. Han er førsteamanuensis på NTNU Vitenskapsmuseet, Seksjon for naturhistorie. Se også: http://www.ntnu.no/ansatte/kristian.hassel
Til slutt vil Arne Pedersen gi en praktisk gjennomgang av artsbestemmelse av torvmoser.
Arne Pedersen er pensjonist, men er knyttet til Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo.
 
Da sees vi i helga :-) Asbjørn


Ingen kommentarer: