Artsobservasjoner

onsdag 19. august 2015

Vellykket SABIMA/Norsk Botanisk Forening kartleggingstur til Oksøy 15.- 16. august 2015

 Lillian Tveit og ei av de mange paddene som bor på Oksøy. Til tross for dårlig værvarsel ble det ei velykket kartleggingshelg på Oksøy. Kanskje ikke gunstig for registrering av insekter, men det er også mye annet å fokusere på.
 En lystig gjeng i strandenga nord på øya hvor vi kikket på ei enslig plante av strandbete som ble funnet i fjor, nå også med mange blomster og frø. Strandbete er en rødlisteart som spres med havstrømmer!

 Litt grått vær spiller ingen rolle når vi skal kartlegge hva som finnes i sjøen. Havneområdet på Oksøy lå godt i le for østavinden så vi fikk se et spennede område med mye leppefisk, bl.a blåstål, stor kantnål på nært hold. Fasinerende å oppleve det rike plante og dyrelivet. Her tester Ann-Elin det nye filmkameraet vi dokumenter livet i ålegrasengene med. Lillan har med seg utstyr for å samle inn dyr og vekster for nærmere undersøkelse. Foto: Kristoffer Bøhn.
Blekkjølsnegl, fotografert i svabergene på Oksøy. Snegler er ei dårlig kartlagt dyregruppe Foto: Kristoffer Bøhn.

Kartleggingsturen var i regi av SABIMA i samarbeid med NZF, Sørlandsavdelingen og Norsk botanisk forening i samarbeid med ABF.

Tekst og øvrige fotos: Asbjørn LieIngen kommentarer: