Artsobservasjoner

tirsdag 2. februar 2016

Feltherpetologisk tur til Skåne og Bornholm 2.-6. juni 2016

Dueodde på Bornholm juni/juli 2015 sett gjennom linsa til Bård Øyvind Bredesen. Er du interessert i amfibier er dette stedet å reise til. 

Turen er i regi av Norsk Zoologisk Forening i samarbeid med Norsk Feltherpetologisk Forum, og foregår offisielt i tidsrommet 2.-6. juni 2016. 
Turopplegget er veldig fleksibelt, du velger selv hvor lenge du blir med, og langt på vei hvor du vil bo. Vi har allerede booket et hus i Dueodde som vi skal bruke som base på turen (som allerede er fullbooket). Dersom du har lyst til å bli med ta kontakt med Asbjørn Lie, asbjorn.lie@kristiansand.kommune.no
så koordinerer vi turopplegget, oppgi gjerne telefonnummer så lager vi ei liste som vi sender videre til alle påmeldte.

For dere som kommer via Sverige gjør vi et stopp i Skåne på nedturen (2. juni) for å oppleve arter som ikke finnes på Bornholm.

Hele turopplegget er flesibelt, men hovedlinjene er klare. Skåne (2. evt 3. juni) og Bornholm 3.6. juni. Vi har med oss veldig dyktige feltherpetologer på turen, og vi har kontakter i dette miljøet på i Skåne og på Bornholm.


Aktuell lenke til overnattingsmuligheter på Bornholm:
: http://www.hotelscombined.dk/Hotel/Danhostel_Boderne.htm?gclid=CjwKEAiAw4e1BRDfi7vghaWU9jESJACzo9juNYG66Q7FfW1CPBPmG8fRSgVIMYfZidrlqgNK1e6s2RoC69Dw_wcB
eller søk på Dueodde, Bornholm da kommer det opp mange alternativer.

SKÅNE på nedturen
Ikke nok med dette, vi skal besøke noen spennende steder i Skåne på nedturen. Kjeld Henrik har vært der tidligere og har sendt disse bildene:

I e-post fra Kjeld Henrik: "Syd for Sjöbo, nær Fyledalen finnes det et stort antall dammer med både klokkefrosk og løvfrosk. På natten sang begge artene i kor.

Dette området ligger ca 20km N/V for Ystad. Fergen til Bornholm går fra Ystad, så derfor passer det ypperlig å besøke Fyledalen på veien dit.."

Det er verd et stopp! For detaljer og påmelding ta kontakt!

Dette kan du ikke gå glipp av :-) Asbjørn LieIngen kommentarer: