Artsobservasjoner

onsdag 25. mai 2016

Fantastisk ugletur , om enn med en tragisk start.













Ugleturen vår startet med en familietragedie.  Måren hadde vært i uglekassa og tatt liv et av de tre
ungene.  Naturen er nådeløs, det fikk de 72  fremmøtte barn og vokse se på nært hold (se bildet under).  Måren har også unger, og de trenger kjøtt for å vokse opp.  Det kjøttet må mår foreldrene skaffe til sine unger, og det gjør de altså.  Da lærte vi det.



Turleder Jan Ivar Eeg hadde heldigvis ei uglekasse til som vi kunne besøke.  Her var det tre store unger som levde i beste velgående.  Det er få ugleunger forunt å oppleve så mye omsorg, kjærlighet og kos som disse ungene oppleve på mandag.  De gikk fra hånd til hånd og ble smeiget og kjælt for til den store gullmedalje.






Birger Westergren delte rundhåndet fra sin viten om kattuglene.  Om vi ikke ble vise som uglen, så tror jeg alle dro hjem litt mer "ugle kloke" enn da de kom. Selv om det ble en trist start på turen, så ble  avslutningen en "indre tier".  Vi sier tusen takk til herr og fru Ugle med barn, turleder Jan Ivar og uglelærer Birger.  Jeg hørte på hjemveien at flere snakket om at de blir med til neste år også.  Da håper vi bare at Jan Ivar Eeg også blir med i 2017 !!  Velkommen skal han være!!


Ingen kommentarer: