Artsobservasjoner

mandag 23. juli 2012

Humlekurset på Østre Randøya 4.-5. august

Kysthumle fotografert på Østre Randøya, foto: Asbjørn Lie

INFORMASJON OM HUMLEKURS PÅ ØSTRE RANDØYA VED KRISTIANSAND 4. TIL 5. AUGUST 2012

Arrangører: NZF Sørlandsavdelingen og SABIMA arrangerer nybegynnerkurs om humler på Randøya 4.-5. august. Kursholdere er Asbjørn Lie og Kristoffer Bøhn. Runar Jåbekk og Inge Flesjå vil være med og veilede i felt.

Formål: Kurs for nybegynnere og andre interesserte om humlenes biologi, hvilke kjennetegn som er viktige for artsbestemmelse, og hvordan man artsbestemmer en del av våre vanligste arter.

Påmelding: Påmelding til Asbjørn Lie innen 1. august. Kurset er gratis og åpent for alle.

Sted: Foreningshytta til NZF på Østre Randøya, se kart: http://kart.gulesider.no/m/9XSFF. Båtskyss etter avtale.

Program:

Lørdag 4. august:

De som vil kan komme denne dagen og øve seg i felt. Litt sosialt på kvelden og mulighet til å diskutere og studere utstoppet materiale. Samt se på «dagens fangst». Avtale om båtskyss etc. gjøres direkte med Asbjørn. Gi beskjed så tidlig som mulig dersom du ønsker overnatting, slik at vi kan ordne med ekstra overnattingsplasser. Vi har alliert oss med ei nabohytte på øya, og det er rundt 20 overnattingsplasser. (Ta med sovepose).

Søndag 5. august:

10.00 Oppmøte Kongshavn, http://kart.gulesider.no/m/9ibdk
- alternativt ved Sjøaspirantskolen hvor det er bedre parkeringsforhold (i sommerferien).

10.30-12.00 Teori ved Kristoffer Bøhn, inne.

12.00 Kort lunsj, og så ut i felt.

Vi gjennomfører kurset uansett vær!

Ta med klær etter forholdene, egen mat og drikke, samt sovepose om du skal overnatte. Ta også med egen håv, lupe, dramsglass, kikkert og litteratur om du har. Det vil være anledning både til å låne og å kjøpe utstyr på kurset.

Hageselskapets humleplakat vil bli delt ut på kurset. Den kan også lastes ned her: http://www.hageselskapet.no/fileadmin/Bakhagen/Prosjekter_Kampanjer/Humler/Humleplakat_A3.pdf

Er dere raske, rekker dere å skaffe dere et eksemplar av NINAs humlehefte: http://nina.no/Aktuelt/Artikkel/tabid/945/ArticleId/1920/Gir-deg-Norges-forste-humlehefte.aspx


Kontaktpersoner:

Tlf. 970 64 081

Kristoffer Bøhn kristoffer.bohn@sabima.no
Tlf. 976 19 211

Vel møtt.
Ingen kommentarer: