Artsobservasjoner

mandag 6. august 2012

Grønn Sommerfugl


Denne satt på veggen her på jobb i dag. Og jeg har hørt flere som har sett de. Men når jeg leser om Kjempebladmåler- Geometra papilionaria på wikipedia, så sier de at den er vanligst i NordNorge.

4 kommentarer:

Svein Almedal sa...

Uansett er det jo Kjempebladmåler. I følge "Norges Sommerfugler" er den vanlig i hele landet nord til Saltdalen i Nordland, pluss enkeltfunn i de to nordligste fylkene. Med en størrelse på 44-50 mm er den en god del større enn de andre grønne, i følge boga.

Gisle sa...

Jeg trodde dette var en smaragdmåler. Når jeg ser i Insektleksikon fra 1973 ser jeg at de bruker samme latinske navn som det du bruker Charlotte. Altså må det være flere norske navn på samme art. Jeg og Anita så en slik i Voieskaen 22.juli i år.

Anonym sa...

Hei!

Dette er en Geometra papillonaria ja, såkalt smaragdmåler (eller kjempebladmåler). Jeg har observert sommerfuglen i Kristiansandsområdet hver sesong i mange tiår. Den er med andre ord vanlig. Ses typisk ved lystavler, bensisnstasjoner o.l. Dessverre falmer "smaragdfargen" i samlinger. Minner for øvrig om at de latinske navnene er enklest å bruke, siden trivialnavnene varierer og endrer seg fra sted til sted.

hilsen Pål

Heidi Sommervold sa...

En sånn en kom inn gjennom vinduet mitt en kveld her og den var virkelig vakker, har ikke sett lignende før :)