Artsobservasjoner

fredag 21. juni 2013

Hvalfart til Island

Island viste seg fra sin beste side da skjøtselsgruppa i Norsk Zoologisk Forening, Sørlandsavdelingen, dro til sagaøya for åtte dagers studietur.

I perioden 10. til 16. juni besøkte åttemannsgruppa bygda Dalvik, nord på Island. Herfra gikk det gode hvalsafarier ut på fjorden, som var hovedgrunnen til vårt besøk her. Foruten flere vellykkede safarier, var vi mye på farten i de flotte våtmarksområdene som Island har mange av. Her fikk vi mange flotte fugleopplevelser. Turen ble innholdsrik og vi kommer tilbake med flere blogginnlegg fra Island ut over sommeren..

Tett på knølhval.

Det er fasinerende å studere så store pattedyr på nært hold. Knølhvalen blir helt opp til 19 meter lang og kan veie opp til 40 tonn.

Skjøtselsgruppa på hvalsafari. Vi traff høytrykket og hadde sol nesten hele tiden.


2 kommentarer:

Anne-Lise sa...

Så artig å se noen bilder fra reisa deres til Island. Gleder meg til mer etter hvert! :-) Island er fantastisk, og utfra det jeg forstår av dette innlegget, fikk dere oppleve Island mest fra godsida også. Selv liker jeg godt når det stormer og blåser hardt om øra der oppe, men postkortvær er vakkert det også! :-)

hilde S sa...

Hehe, vi som kom litt i forkant fikk oppleve det været også ;-)