Artsobservasjoner

torsdag 12. mai 2011

Insektfellene ved gamle trær er på plass

Ingve Frøytland hadde tatt med seg tre unge insektentusaster (6-klassinger), Sebastian Malik, David Frøytland og August Broch. Halvard Holtung (kursleder), Øyvind Bruce og Lars Jøran Sundsdal forran Tveit kirke. 4. april 2011.
Fellene klargjøres.

Halvard viser en enkel "felletype". Gulmalte engangstallerkener som settes ut, f.eks i i ei blomstereng - bare med litt zalo-vann i. Kan bli interessant å teste ut!

Ei gammel innhul eik med rødmuld, et ypperlig sted å sette opp ei felle. Vi hadde tenkt å sette ei felle forran hullet i forgrunnen, men ga det opp da det viste seg hekket stær i dette.

Svein Svendsen i forgrunnen, en insektetusiast med spesiale på blomsterfluer var også med. Fella lades med konserveringsvæske før den settes på plass.

Ei annen felle ble hengt opp forran et hull i ei gammel ask.


Halvard sjekker ei gammel lind på Timenes, et interessant sted for ei ny felle!

..og ei innhul eik, her var det plass til fella inne i treet. Fellene skal tømmes ei gang i uka, Lars Jøran røkter fellene ved Tveit kirkegård, og vi regner med at Kai Berggren passer på fellene på Timenes.

Dette var oppstarten på et kurs som fortsetter i august, da skal vi også se på sopp, mose og lav som er knyttet il gamle trær. Synes du dette høres spennende ut ta kontakt og følg med på hva som skjer på bloggen.

Tekst og foto: Asbjørn Lie

Ingen kommentarer: