Artsobservasjoner

søndag 29. mai 2011

Museets Dag på Agder naturmuseum 29. mai 2011.

Tor Kviljo forteller om våre vanligste amfibier til interesserte unge damer. Nils Arnt hadde fanget inn småsalamander og rumpetroll av frosk og padde, Vi fikk også inn litt informasjon om salamanderdammer vi ikke kjente til fra før.
Nils Arnt Nilsen leder spørrekonkuransen med vanlige norske paddedyr. Kjærlighet på pinne var premien for alle rette svar, en fløtekaramell ble trøstepremie til alle.

Beate Strøm Johansen instruerer i fisketrykk. Abbor (sjebbe) sild og rødspette ble brukt til å lage flotte bilder til å henge på veggen hjemme.


Det var mange og variert aktiviteter knyttet til zoologisk forenings omfangsrike stand. Amfibiequiz, test av artskunnskap på pattedyr...


Besøkende på vår stand fikk lage edderkopper eller insekter. Da gjelder da å velge rett antall bein, punktøyne og fasettøyne! Beate Fiszkal assisterer, og hadde god hjelp av datteren Lilli. Janicke Nicolaisen hadde på forhånd lag ned et flott forarbeide med å male og handle inn hva som behøvdes!!


Nils Arnt på standen, Lilli og Beate ivrig med å hjelpe til med å lage insekter og edderkopper i bakgrunnen.


Marihøne og edderkopper, litt spesielle fasettøyne, men alikavel...


Kjell Erik Moseid og en nevø i ferd med å teste artskunnskapene sine på pattedyr.


Masse ferdige fisketrykk henger til tørk og er klare til avhenting. En flott dag med mange aktiviter på zoologisk forening sin stand!


Tekst og foto: Asbjørn Lie.


29. mai 2011.

Ingen kommentarer: