Artsobservasjoner

tirsdag 21. august 2012

Flaggermustur med start ved Søgne gamle kirke fredag 24. august kl 21.30

Roar Solheim, zoolog ved Agder naturmuseum forteller om registrering av flaggermus ved hjelp av flaggermusdetektor, bildet er tatt på en tidligere tur. 


 Turen er et fellesarrangement mellom NZF og Agder naturmuseum. Museets Roar Solheim er turleder og tar oss med ut i augustkvelden for å finne hvor flaggermusene jager! Vi har med ultralyddetektorer og lommelykter (ta gjerne egen lommelykt), så vi både kan se dyrene og høre ultralydskrikene deres når de jakter! Spennende tur som passer glimrende for ikke alt for mørkredde barn! Oppmøte Søgne gamle kirke kl. 21.30!

Vi la den tradsjonsrike turen til samme område i fjor, vi fikk da se og høre masse flaggermus inn langs veien til Berge. Holder det varme og fine været seg blir det flotte forhold for å finne flaggermus!
Langøreflaggermus på en overvintringsplass. Denne gangen må vi nøye oss med se flaggermusene i skinnet fra lyktestolper eller mot en lys kveldshimmel eller vannflate. Ikke mindre spennende av den grunn. Ved hjelp av flaggermusdetektoren kan vi også finne ut hvilken av norges 12 flaggermusarter det er!

Tekst og foto: Asbjørn Lie

Alle er velkommen!

3 kommentarer:

Charlotte Myhre sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

test

Beate Johansen sa...

hei hei