Artsobservasjoner

fredag 30. mars 2012

Team Bjørke - Fugletitting i Søgne

Peder Kristian Knutson initiativtaker til "Team Bjørke", et uformelt treffsted under vår og høsttrekket for fugl på Søgnejordene. Nærmere stedsangivelse er et stort fint bjørkeholt på Tangvall, derav navnet. Vårtrekket er i gang, Bjørge hadde registrert ei glente noen dager før så det var på tide med en offisiell åpning av sesongen. Peder gliser bredt fordi han nettopp har hørt ei trelerke synge i skogkanten like ved.


Vi hadde ei runde rundt i området og registrerte bl.a. et større trekk med grågås på vei vestover. De stedlige grågjessene er for lengst på plass.
Etter ei runde på jordene trakk vi ned i Høllen for å granse Høllesanden - tjelden og de første sildemåkene var på plass. Vårtrekket i kulturlandskapet er ikke så bra som på høsten. De fleste fuglene trekker raskt videre og på skauen i finværet, og det gjorde vi også!
Fra venstre Peder, Reidar Mofjell, Hans Vidar Løkken og Odd Kindberg - Lizzi i bakgrunnen (odds faste følgesvenn). Børge hadde allerede tatt "kvelden".
Dette er ikke et lukket selskap, ta kontak har du lyst å bli med. Aktivitenene varsles via ei enkel e-postliste. Foreutsettingen for å bli med at du deltar aktivt!
Tekst og foto: Asbjørn Lie 25. mars 2012.

Ingen kommentarer: