Artsobservasjoner

torsdag 5. januar 2012

Flaggermustelling i Oslo-området i januar

I 2009 dro en gjeng fra zoologisk forening i Kristiansand til Oslo for å være med på NZF, flaggermusgruppe sin årlige telling av overvintrende flaggermus.


Langøreflaggermus var en av artene, og kanskje den som var lettest å få artsbestemt. Legg merke til de store ørene som den har lagt bakover langs kroppen.


Langøreflaggermus i borehull.
Vi besøkte flere forskjellige gruver, ble fordelt i små grupper og gikk systematisk gjennom gruvegangene - utrolig spennende. Bli med på årets tur det er virkelig en fin opplevelse!Kjell Isaksen godt utstyrt for å dokumentere ei flaggermus!

Nedenfor ligger invitasjonen:


Denne e-posten lå i postboksen idag

"Godt nytt år!

Som foregående år vil vi også i 2010 foreta gruvetellinger av flaggermus i vinterdvale i januar. Her er datoene for turene:
lørdag 21.1 Gruvelia, Nannestad
søndag 22.1 Grua, Lunner
lørdag 28.1 Lier, Røysåsen
søndag 29.1koboltgruvene på Modum (Blaafarveværket)

Felles for alle turene er at vi drar ca. kl. 09.00 fra Oslo. Annet oppmøtested på veien til gruveområdene kan avtales, om man bor nærmere. Man bør ta med varme klær (rundt 0 grader i gruvene), (høye) gummistøvler, lommelykt og/eller hodelykt, mat og (varm) drikke.
Ønsker dere å være med på en gruvetur eller har spørsmål ang. turene er det bare å sende meg en e-post, eller ringe meg på 900 13 273.

Turene tar som regel det meste av dagens lyse timer, alt avhengig av hvor mange vi er. Målet er å få et så godt som mulig tall på hvor mange overvintrende flaggermus som befinner seg i gruvene, derfor går vi grundig til verks :-)

Hilsen Christine Sunding
Norsk Zoologisk Forenings Flaggermusgruppe"Tekst og foto: Asbjørn Lie 5. januar 2012.

Ingen kommentarer: