Artsobservasjoner

torsdag 3. juni 2010

Dagens art: Knoppsvane onsdag 2. juni

Knoppsvane med fem nyklekte unger, Stræden 2. juni. Jeg har også sett et kull med syv unger i Otra for noen dager siden. Et vanlig syn ved sjøen i dag. Slik har det ikke alltid vært, jeg husker det vekte oppsikt da den første knoppsvana dukket opp i Stræden og i Kjosbukta tidlig på 70-tallet.
Knoppsvnemor som beiter ålegras, en vegetarianer! Mens ungen spiser en del smådyr som virvles opp når hunnen trår vannet og roter i vegetasjonen.
Ungene følger nøye med hva mor holder på ved og lærer etter hvert å spise ålegras.
Hannen dukket opp men virket ikke spesielt interessert, trakk videre og satt seg på land for å pusse fjærene. Vanligvis holder hele familien seg samlet!
Stræden 2. juni 2010. Tekst og foto Asbjørn Lie.

2 kommentarer:

Fruen sa...

Hei må bare fortelle at det er ei gruppe folk som deltar i abc-leken ord i bilder.. som legger ut bilder og tekster på bestemte bokstaver en gang i uka (torsdag) dere burde delta med all denne nytting info i ABC-leken ord i bilder.
Her er linken
http://abctema.blogspot.com/
Velkommen skal dere være,tror nok dere kan vinne mange lesere av boggen deres :)

Kristiansand Zoologiske Forening sa...

Hei vi er åpne for nye ideer for hvordan vi kan få flere lesere - men også at flere skal bli aktive - kanskje som bloggforfatter - som krever engasjement og at man kommer seg ut i naturen tar bilder og mener noe - kanskje er kontakt på bloggen du nevner en god ide. I alle fall hyggelig at du viser ansikt. Har du lyst til å bli forfatter på bloggen vår? Mvh Asbjørn