Artsobservasjoner

mandag 20. februar 2012

BLÅHVAL-SAFARI på Sri Lanka

Her sitter vi klare til blåhvalsafarien tidlig en morgen på Sri lanka i januar 2012. Blåhvalsafariene går ut fra fiskehavna i en liten by på sørkysten som heter Merissa. Beate og Olav sitter helt til venstre.

Slike båt kjørte vi på safria i. Vi tok safari som kystvakten organiserte. det finnes også mange private aktører med egne båter som organiserer blåhvalsafari. Da blir det gjerne dyrere. Vi betalte 5000 rupier per person, og da var hele turen 4 timer. 2 timer langt ute på havet sammen med blåhval og delfiner, og en times tid hver vei.

Fargerike fiskebåter i havna i Merissa. Mange båter hadde kommet inn samme morgen etter nattens fiske. Under ser du en mann som bærer fiskefangsten i land.Det var fiskebåter av alle slag, her under en enmannsbåt som padles framover med en stokk, omtrent som gondolene i Venezia.Litt større fiskebåt her under. Fiskestenger av langetrepinner ut på hver side. Ikke noe fancy fiskeutstyr med karbon eller aluminium her!


Så dukket de første bottlenose delfinene opp! Alltid mye gøy med delfiner. De elsker å svømme foran bauen på båtene!Og endelig dukket 2 blåhval opp, en stor og en mindre (under) . Utrolig svære dyr! De kommer ikke opp med halen, kun ryggen.Svært liten ryggfinne hos blåhval.Til sist passerte vi denne fuglen på vei tilbake til land - er det en måke?Tekst og foto: beate strøm johansen

1 kommentar:

AnitaH2 sa...

Spennende bilder! Takk for titten!