Etter å ha gått 500 meter i 30 cm snø og skare, kom vi fram til noen svære ospetrær som beveren holder på å felle for tiden. Et par digre osper er allerede felt. Snøen ser ikke ut til å være til hinder for beveren.
På en av de nedgnagde ospene hadde flere pattedyr kost seg med de næringsrike ospeknoppene. Her har elgen beitet av store biter av kvistene.
Haren hadde gnagd på kvister og greiner nede ved bakkenivå. Haren er tydeligvis like glad i den brune innerbarken som beveren er. Det er tydelig å se harens gnagemerker på den smale stripen mellom fortennene. Hvis gnagemerkene er veldig tydelige kan man også se furen som er midt på hver fortann hos haren.
Harelort. Trillrund og lys brun, med ganske grove planterester inni.
Haregnagde kvister og harelort ved ospetrærne som beveren hadde felt. Beveren hjelper harer og hjortedyr med mat-tilskudd gjennom vinteren ved å felle løvtrær.
Fersk bevergnagd bjørk. Legg merke til at beveren alltid gnager på tvers!
Kjempetydelig beverslepe i snøen fra vannet og langt opp i lia der den hadde felt en av de store ospene. Vi beundrer beverslepa.
Beate måler bredden på beverslepa. Den er 1,5 beate-hånd bred.
Bakfotspor og forfotspor av bever, men det snødde i dag så sporene ble dessverre utydelige.
Bakfotspor av bever.
Her går beverslepa opp av vannet, og langt opp igjennom skogen til ospetrærne. Kan bever lukte osp, eller hvordan finner de fram til ospetrærne så langt unna vannet der beveren bor?
Bevertråkk i dyp snø. Det var relativt tydelig å se de svære bakfotsporene med svømmehud og klomerker. her har den bare gått en gang, derfor er det ikke blitt en jevn slepe enda.
Harelort og noe som lignet blodig urin. Noen som vet hva dette er?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar