Artsobservasjoner

søndag 7. november 2010

Dagens art 8 nov. Piggsvin


Piggsvin (Erinaceus europaeus) er ca22-30cm stor.spisst hode med runde ører.
Brun-hvite pigger på kroppen,mens undersiden er dekket med strie hår.Denne fikk vi i forvaring,da den var funnet nogså miserable for noen år siden.Den hadde stygge sår etter kansje hundebitt.Etter en stund på pencilin,
som vi fikk av en dansk dyrlege her i vågsbygd(den eneste i byen som hadde peiling på piggsvin)
og masse kattemat,slapp vi den ut.Den har dukket opp jevnlig her de siste årene.
Den har noen arr som vi kjenner den igjen på.Bildet er fra hagen,sent på kvelden da vi skulle legge,og vi hørte noen mistenklige lyder,men det var jo bare piggsvinet.
Tekst og foto olav Didriksen

1 kommentar:

Beate Johansen sa...

jEG MÅ LEGGE TIL HVA SLAGS LYDER VI HØRTE. dET VAR EN MASSE KRAFSING OG SMATTING UTENFOR DØRA FRA VASKEROMMET TIL HAGEN. DER HADDE JEG TIDLIGERE HEVET UT NOEN KOTELETTBEIN. PIGGSVINET HADDE GNAFSET PÅ DISSE KOTELETTBEINA OG FÅTT SATT FAST NOEN SLINTRER MELLOM TENNA. VI GIKK UT OG FIKK LØSNET SLINTRENE, OG SAMTIDIG SJEKKET VI KJØNNET (JENTE) OG SÅ AT DET HADDE DE SAMME SKADENE PÅ PIGGENE. SÅ DET VAR PIGGSVINET VÅRT SOM VI HADDE REDDET ÅRET FØR!!!! JEG MÅ KORRIGERE OLAV, DET VAR IKKE PENICILLIN DEN FIKK, MEN LOPPEKUR. DET VAR ET SVARE STREV Å FINNE EN VETERINÆR SOM KLARTE Å FINNE UT HVA SLAGS LOPPEMIDDEL OG I HVILKE MENGDER SOM PIGGSVIN SKULLE HA! LOPPEMIDDEL KAN VÆRE DØDELIG FOR DYR HVIS DET GIS FEIL DOSE ELLER FEIL TYPE.
HILSEN BEATE .