Artsobservasjoner

onsdag 12. april 2017

Årsmøte for Zoologisk Forening - Hovedforening. Randøya i Kristiansand 28-30 april 2017 (oppd.17/4 med rutetab. og kart)

Da er det på tide å begynne å rydde plass i timeplanen for deltagelse på årsmøtet for NZF Hovedforeningen på Randøya i Kristiansand!  

Allllller siste frist påmelding er mandag 24. april. 

Påmelding skjer til asbjorn.lie@kristiansand.kommune.no eller på telefon 97064081 eller til bobestyreren: torkviljo@yahoo.com og telefon 95244812

Pris for deltagelse inkl (enkel) overnatting, bespisning og båttur er 600,-  Betales kæsj ved ankomst eller pr nettbank (info senere). 

Viktig om reismuligheter og denslags kommer her under! Se også de vedlagte kart, bilder og rutetabeller for relevante busser og båten til Randøya. Husk også å sjekke denne bloggen rett før du reiser; her vil de siste oppdateringen med telefonnummer til hentebåtene, til kameratkjøring etc være!   

Oppdatert 17/4 med kart og rutetabeller:
Kongshavn info
Oversiktskart Randøya
Detaljkart Randøya
Rutetabell Kongshavn-Randøyane 
Lokalbuss Rona-Kongshavn
Bussrute 17-18
Tid åssånn!

Folk fra Sørlandsavdelingen vil være på Randøya fra og med fredag 28. April og til og med søndag 30. April, så man kan ankomme når man vil – bare ta en telefon først for avtale og ikke bli skrekkslagen om du vil vente litt på skyss ut til øya! Formelt er årsmøtehelgen i gang ved fellesmåltidet på kvelden fredag 28 april kl 20.00, og avsluttes på søndag.


Hvordan komme hit!

Tog: til Kristiansand jernbanestasjon, så 100m labbing (eventuelt etter ventekaffi på jernbanecafeen) bort til busstopp på rutebilstasjonen. Du skal til busstoppet hvor bussene som kommer inn fra sjøsiden/Color-Line ferjeterminalen stopper. (diger, lett synlig terminal). Her tar du buss 1, 2, 3, 17 eller 18 til Rona og deretter lokalrute 08 til Kongshavn. Her er det enten rutebåt (se tabell) eller båtskyss type NZF!  Dersom du kommer slik at det ikke passer med lokalbussen (08) fra Rona til Tømmerstø, så tar du isteden buss 17 eller 18 og går av på endeholdeplassen som heter Holte. Herfra er det 100m ned til Tømmerstø brygge (veien ned til høyre straks før bussen stopper). Har du ryggsekk og ikke er redd for å bevege deg; følg Kystveien (nesten uten trafikk) østover en god kilometer til Kongshavn for henting der, eller belag deg på litt lenger venting og bli hentet på Tømmerstø brygge isteden!  

Ekspressbuss fra vest; Som for tog; gå av på Kristiansand rutebilstasjon og følg anvisningene herfra. MEN, dersom ekspressbussen fortsetter fra Kristiansand videre  østover uten nevneverdig opphold, lønner det seg å isteden følge denne til Rona og deretter følge anvisningene for Rona - Tømmerstø/Kongshavn

Ekspressbuss fra øst; gå av på Rona og følg anvisningene for tog.

Fly: til Kjevik, gå deretter på buss 35 mot Kristiansand, men gå av på Rona, kryss veien her (du går av fra østgående buss, kryss veien for å komme til holdeplass for vestgående buss) og ta enten lokalrute 8 til Kongshavn (for raskest henting), eller buss nr 17 eller 18 til Tømmerstø som  beskrevet over .

Bil: Fra øst; kjør E18 forbi dyrepark og forbi skilt mot Kjevik men ta så av neste avkjøring (skilt mot Hånes), deretter hard til venstre i første rundkjøring = du krysser over E18, deretter hardt høyre i neste rundkjøring. Du kommer etter 500m til Ronakrysset (her i Rona er det aktuelt å ta med folk som kommer med buss fra Kjevik eller byen). Ta her til venstre (Høvågveien) og kjør mot Frikstad (dvs – hold rett fram på Høvågveien inntil skilt mot Frikstad). Ved Frikstad kirke fortsett rett frem og veien treffer etter to kilometer rett på Kongshavn. Når du ser sjøen, så har du samtidig en uryddig hytteparkeringsplass på høyre side av veien; finn en plass UTEN ”denne plassen tilhører…” – skilt og parker. Labb over veien (heter ”Kystveien” på GPS’n) og til Kongshavn.

Bil: Fra vest; Hold E39/E18 til over Varoddbrua, kjør gjennom tunnelen, ta av første avkjøring til høyre, som er umiddelbart etter tunellen, og du entrer Rona-krysset. Øvrige anvisninger finner du over.

Kompiskjøring; Alle med bil og som lekker informasjon om dette kan bli pålagt å ta med tilfeldige zoologer for transport til Kongshavn!

Båt til Randøya; Ved Kongshavn (Tømmerstø) så må du i båt over til Randøya, som er den venstre av øyene du ser fra Kongshavn. På fredag går det rutebåt/arbeidsbåt ut til postbrygga, så dersom du har pakket bagasje fornuftig, ta gjerne rutebåten ut og nyt deretter den snaut kilometerlange turen på gammel vei ut til ”vårt” område. Kartet forklarer det hele!

Folk som ikke rekker rutebåten må rekvirere ferjemann! Ring et av telefonnummerene som blir opplyst på temasiden for henting i Kongshavn! 

Ingen kommentarer: