Artsobservasjoner

mandag 10. oktober 2016

Marin aften imorgen, tirsdag 11. oktober. Nytt fra under havflaten!

Helleu folkens!

Vi starter innesesongen i zoologisk nå imorgen, tirsdag 11. oktober 18.30 med ferske nyheter fra hhv under havflaten og ved forskningsfronten.  her er essensen hensynsløst sakset fra høstens program: 



Marin aften! Zoologisk forenings medlemmer er belastet med et rykte om ensrettet og overdreven interesse kun for elg og andre ting som réker rundt i skogen, men dette er jo en grov feilslutning; Når vi de siste årene har hatt foredrag om saker og ting sett fra bunnen av sjøen, har dette påført foreningen betydelige kostnader i form av høye kaffiregninger som følge av usømmelig mange medlemmer på møtene. Denne tildragelsen ønskes naturligvis videreført, og vi smeller i gang med marin aften med besøk av forsker Even Moland fra havforskningsinstituttets stasjon Flødevigen. Even har arbeidet på Tvedestrandsprosjektet som med bruk av overvåkings-metoder som får CIA til å virke som amatører har avlurt spesielt sjøauren for fete hemmeligheter! Som enhver seriøs forsker så setter Even en nøktern og ørkentørr tittel på sitt foredrag, som dermed får officiell tittel: Fiskehistorier fra Tvedestrandsfjorden: hva har vi lært av telemetristudiene?. Men! ikke la dere lure til gjesp; vi skal ha en meget spennende tur ned i fjorden og bort til forskningsfronten denne oktoberkvelden, så møt opp!   


                         Even Moland bedriver så mye interessant marin forskning at jeg ganske sikkert tror vi vil ha fatt i han igjen også ved en senere anledning, så møt opp, klapp heftig og oppfør dere f.ø. pent!  Vel møtt til høstens første innemøte! 
    

    Bildet under viser foredragsholderen med en av sine medhjelpere, Even Moland til høyre i bildet. 


Og som en teaser på kommende marine aftener håper jeg; Even under feltarbeid i Sudan!  




Ingen kommentarer: