Artsobservasjoner

mandag 11. november 2013

Blodig møte i Zoologisk Forening!

Rystende foredrag fra vår mann med mauser (og Nikon)


I morgen, tirsdag 12.11.13 (hallsyv på museet - som vanlig!), blir vi med Carl Erik Kilander - vårt klart mest langtreisende medlem - til andre siden av kloden (Sør Georgia). Denne gang er formålet blodig business!


Som SNO ansatt med mer enn alminnelig erfaring fra de polare regioner - blant annet som miljøvernsjef på Svalbard - fikk Kilander oppgaven med å bestyre innsatsen med felling og fjerning av de 5000 "norske" reinsdyrene som har fåt fare fritt rundt på Sør-Georgia etter at de ble introdusert dertil av norske hvalfangere.

 Nå er jo reinsdyr ålreite dyr, men på Sør-Georgia - som naturlig ikke har noe landlevende pattedyr - så bidro de til økologisk ubalanse. Men - med 5000 dyr i et bergdominert landskap laaangt unna, så var det stor innsats som ventet dersom man skulle kunne bringe landfaunaen på Sør-Georgia tilbake til naturtilstanden.Carl Erik tar oss med gjennom denne delen av krevende men viktig naturforvaltning - og om jeg ikke tar dødsfeil så har han med noen bilder av andre ting rundtforbi der sørfra også - så forvent et kaldt men flott foredrag fra laaaangt unna.Og til alle som har gått inn i høstdepressjonen allerede og er tungt nede i mørkeblå lyriske samlinger - på Sør Georgia er det nå VÅR (hehe!)! 


Alle bilder; Copyright Carl Erik Kilander
Ingen kommentarer: